budak jawe

By: acaii jawe

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 26-Mar-2008 00:17 Email | Share | Bookmark
Macam-macamlah..

Ahad lepas aku sempat join kengkawan aku gi satu outing photography yg diadakan untuk beginner2 dalam DSLR nih,hehe.. adhadi tu mmg jenis tak lokek ilmu dan jawab sume persoalan2 asas even aku tengok diapun cam penat je terangkan benda yg sama kat sume org,hahaha..





Walaupun aku takde asas sangat dlm dslr ni tapi aku dah pegang video 4 tahun ..sbnarnya lebih kurang sama je function2 spt WB, Aperture, Shutter dsb.. begitu juga angle, composition, capture emotion hampir sama ngan video cuma dengan kaedah yg sedikit berbeza..

Emm, bagi aku setiap org ada kelebihan dan kekurangan masing2..kalau cam beginner ni (termasuk aku), tak bolehla diperkecil minat diaorg sbb ada yg bagitau aku gambar diaorg dikutuk otai2 dsb,huhu..diorgpun satu,jgnla kecik ati sampai takmo amik gambar lagi,mcm budak2 plak,haha..

Kekadang photography ni adalah sekadar minat or hobi je padahal ada antara diaorg adalah pakar dalam software, engineer, doktor dsb..cuba suh org yg terer photography tu buat sistem, lagi haru jadinya,hehe..maksud aku kepakaran seseorang tu berbeza..tak perlulah nak perkecil minat seseorang..kalau kita tengok gambar org tu tak lawa, mybe diaorg sedang belajar or tak seserius org yg jadikan tu sbg pekerjaan utama mereka..

*apalah aku mengarut pepagi ni,hahaha..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net