budak jawe

By: acaii jawe

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 19-Aug-2008 02:00 Email | Share | Bookmark
My Best Friend Wedding - Halil (part 1 - umah perempuan)

Bismillahirrahmanirrahim..

Weekend lepas aku pergi wedding sahabat baik aku, halil yang melangsungkan perkahwinan ngan nana kat Kampung Sol, Pamah Kulat, Raub..Rasenya ni kali ke 4 or 5 aku pergi sana sejak depa berdua ni bercinta cintun,hehe..

Aku tak amik video sbb kalau bleh nak enjoy member sendiri kahwin..dan aku juga bukan Official Photographer (OP) majlis dia sbb dia dah hire photographer baik punye dari Candid Syndrome dengan Sapex ngan junior photographer dia..aku hanya kawan pengantin,hehe..tapi diaorg mmg best dan gile2 betul..sempatlah mandi sungai ngan diaorg pas abis outdoor tu..termasuklah pengantinpun mandi sungai pakai seluar masa bersanding,hehe..dah lama giler aku tak mandi sungai..


















Alhamdulillah majlis tersebut berjalan dengan lancar dan meriah..dan lagi best dapat tengok budak2 CS kerja masa shoot wedding..masa abis tu, sempat belasah durian dan manggis kat keliling umah nana tu..pastu mandi sungai..agaknya kombinasi tulah yg buatkan aku demamlah,hahaha..nampaknya aku kena lebih asah mata dan capture moment pengantin berbanding suruh pengantin posing macam sapex buat,hehe..byk aku belajar tengok dia amik gambar,thanks sapex.

Btw aku sempat amik gambar OP majlis tersebut semasa diaorg ngah shoot..ni beberapa yg aku nak kongsi..bersungguh2 lagi si sapex amik gambo sampai masuk dalam air (padahal dia nak mandi pastu)..berani betul dia bawak D300 ngan 70-200mm f/2.8 VR dia masuk sungai..satu pemandangan yang ngeri siot..lens dia je dah boleh bayar cash motor Yamaha 125Z aku,hehe..




[*update 2 September 2008]

Gambar dari Sapex hasil aksi di atas,hehe.. gile gempak kan?



Aku kenal halil dah lama sangat dari sekolah menengah dulu..sampai sekarang masih lagi berkawan baik..aku doakan semoga hubungan korang berdua kekal ke akhir hayat dan cepat dapat zuriat,hehe..tinggal aku sorang lum kahwin lagi,huhu..


Sekian, wassalam.









View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net