budak jawe

By: acaii jawe

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 3-Nov-2008 00:14 Email | Share | Bookmark
Tag Along ngan sifu..

Bismillahirramanirrahim..

Semalam ngan ari Sabtu aku 'Tag Along' ngan 2 photographer di dua event yang berbeza.. bagi yang tak tahu 'Tag Along' tu apa, ia adalah panggilan bagi mereka yang dipilih oleh hired photographer yang baik hati untuk join dia shoot sama ada menjadi teman or pembantu Official Photographer (OP) tersebut..biasa yang Tag Along ni adalah newbie dan OP akan turunkan ilmu mereka serba sedikit sepanjang tempoh tersebut..mereka bukan 2nd photographer yang biasanya dibayar untuk shoot ngan mereka..


1. Tag Along ngan Widegrapher camerawork dgn Jasniee dan Azrul sbg hired shooter l 2hb Oktober 2008 l Ahad l Simpang Balak,Kajang.

Satu pengalaman baru untuk aku ialah bila tengok pengantin diangkat masa berarak tu,hehe..akupun tak tahu budaya dari mana tapi aku rasa mybe belah2 pantai timur sana..pengantin tak boleh jejak tanah tau sebelum jumpa lelaki tu belah petang tu shoot outdoor reramai kat Putrajaya..ni skit gambar2 dari aku semalam.








Masa outdoor kat putrajaya tu ada 7 orang photographer dan seorang videographer,huhu..ramai dan meriah gile,hehe.. tapi semua ada lens tele..aku je takde,huhu..aku cuma ada wide ngan 50mm je nak shoot outdoor,hahahaa..apapun thanks kepada Azrul ngan Jasniee yang sudi benarkan aku join event korang..korang memang baik hati benarkan ramai2 menembak pengantin korang,hehe..


2. Tag Along ngan Peveyhack l 1hb Oktober 2008 l Sabtu l Sg Manggis,Banting.

Best betul dapat Tag Along ngan sifu peveyhack ni..berebut2 budak forum nak tag along ngan dia nih,hehehe..banyak aku belajar dari dia nak amik gambar wedding ni..dan dia tak lokek ilmu nak share setting2 kamera dia..aku follow dia untuk event nikah sampai malam berinai je.. ni sedikit gambar2 aku sepanjang majlis tersebut :










Bila tengok gambar2 dia terasa nak berhijrah ke Canon je,muahahaha..tapi aku kuat iman takpe,hehe..sementara tunggu malam berinai tu lepak kat Pantai Morib..walau aku duduk kat area sana tapi jarang gile aku pi sana..best betul layan CLS dengan sunset kat belakang,hihi..terima kat peveyhack sebab bagi aku follow ko..aku doakan smoga ko bertambah sibuk ngan job dan jadi kaya seterusnya dapat ajak aku lagi,muahahahaha..

wassalam.


p/s : Walaupun penat tapi aku enjoy tag along ngan diaorg..banyak ilmu baru aku dapat walau aku tak pernah lagi ada job wedding sendiri,hehe..bila dah confident nnti bleh ar aku belajar amik job sendiri,hehe..aku tahu banyak lagi benda aku kena perbaiki dalam skill aku,huhu




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net