budak jawe

By: acaii jawe

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 17-Nov-2008 00:24 Email | Share | Bookmark
Creative Lighting System (CLS) at Morib, Banting.

Bismillahirrahmanirrahim..

Sebenarnya masa aku aku mula2 pegang kamera dslr ni aku tak tahu langsung ada macam2 teknik photography..salah satunya CLS ni lah..sebenarnya dalam bahasa mudahnya CLS ni kamera boleh control flash (atau beberapa biji flash) secara wireless..maksudnya tak payah letak flash kat atas kamera..kamera dslr tersebut akan trigger dan control flash2 secara magic,hehe..ni salah satu gambar CLS yang aku ngan member2 aku buat kat Pantai Morib,Banting..gambar ni guna 2 bijik flash kiri dan kanan subjek..





Ni plak gambar kanak2 riang melompat pas dah lama gile tak turun ke pantai even rumah dekat ngan laut,muahahaha...



Kitorang buat ni masa tag along ngan peveyhack..sebenarnya kitorang tak rancang nak buat CLS pun..kebetulan ada yang bawak tripod..setup2 kamera ngan 2 biji flash sekejab..shootpun tak sampai 15 minit.. nampak macam dah gelap, sebenarnya masa tu kul 6:30 - 6:45 petanglah..oklah, tu je nak cerita..have a nice day kengkawan..


Nota kaki: Tulisan dan framing tu kira dah jadi cam aku punye trademark lah,ceewaahh..daripada aku tulis nama aku kat gambar baik buat camtu..

wassalam.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net